Naabermaakonna ametikool liitub Järvamaa kutsehariduskeskusega

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskus.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Järvamaa kutsehariduskeskus. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põltsamaa ametikool liidetakse Järvamaa kutsehariduskeskusega. Aasta lõpus saatis haridus- ja teadusministeerium ministri käskkirja koolide ühendamise kohta kooskõlastusringile Järva- ja Jõgevamaa maavalitsustesse, Paide linna- ja Põltsamaa vallavalitsusse. Lisaks ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse ning rahandusministeeriumisse.

Ministeeriumi arvates on Põltsamaa ametikooli ja Järvamaa kutsehariduskeskuse liitmine võimalikest valikutest kõige mõistlikum ja jätkusuutlikum.

Haridus-ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna asejuhataja Tarmu Kurm ütles BNS-ile, et Järvamaa kutsehariduskeskus pakub õpet samadel erialadel kui Põltsamaa ametikool, ainus erand on praegu tervishoiu ja sotsiaaltöö eriala ning kodumajanduse raames õpetatav koka eriala, kuid Järvamaa kutsehariduskeskuses on võimalik avada ka need erialad. Teiseks on erinevalt Põltsamaa ametikoolist Järvamaa kutsehariduskeskuses vajalikud investeeringud tehtud ja ka kõikidele Põltsamaa ametikooli õpilastele on seal võimalik tagada head õppimis- ja elamistingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles