Juubelit tähistav teater tuuritab Järvamaal

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt etenduses "Leenane´i kaunitar".
Ülle Lichtfeldt etenduses "Leenane´i kaunitar". Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teatril täitub veebruaris 75. tegevusaasta ning teatrirõõmu jagab sünnipäevalaps ka Järvamaal tervelt kolme külalisetendusega: 11. veebruaril on Türil laval „Leping“, 18. veebruaril Oisus „Leenane`i kaunitar“ ning 27. veebruaril Paides „Maalermeister“.

Türil mängitavas Slawomir Mrožeki „Lepingus“ astuvad üles Märt Avandi ja Volli Käro, kelle jaoks sai selle lavastusega teoks ammune unistus võrdsete partneritena koos laval mängida. See unistus ei jõudnud täituda siis, kui mõlemad veel Rakvere truppi kuulusid, kuid püsivus viis sihile ning „Lepingust“ kujunes vana ja noore näitleja nauditav duett. Vanameister Volli Kärol täitub sel aastal 75 ehk sama palju nagu Rakvere Teatril.

18. veebruaril Oisu rahvamajas etenduvas iiri draamas „Leenane'i kaunitar“ astuvad lavale Ines Aru, Ülle Lichtfeldt, Velvo Väli ja Mait Joorits. Näidend viib vaatajad väiksesse mägikülla, kus elavad vanatüdrukust Maureen ja tema vana ema Mag. Maureeni elu keerleb töölkäimise ja seniilsust teeskleva ema eest hoolitsemise ümber. Ema ja tütre keerulised suhted pannakse proovile kui silmapiirile ilmub Maureenile armuõnne pakkuv mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles