Minister kutsus tublid eakad vastuvõtule

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Nõmmik
Milvi Nõmmik Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Eelmisel neljapäeval korraldasid sotsiaalministeerium ja eakate poliitika komisjon kümnendat korda piduliku tänuvastuvõtu tublimatele eakatele, kes teevad vabatahtlikku tööd.
Tänuürituse kutse sai 33 inimest üle Eesti, Järvamaalt Imavere valla elanikud Maie Erm (70) ja Milvi Nõmmik (73).


Kohaliku sotsiaaltöötaja kirjutatud iseloomustuses on Maie Ermi kohta öeldud, et tema eestvedamisel on 2003. aastal asutatud Taadikvere küla selts, mille tegevusaastate jooksul on remonditud kooskäimisruumid ja rajatud külaplats.
Külaseltsi eestvedajana on Erm rahvakultuuripärandi ja kodukoha kultuuri hoidja. Maie Erm on pereansambli Üks Väike Rõõm juht ja liige, ta käib abiks Imavere päevakeskuses.
Milvi Nõmmiku kohta on kirjutatud, et ta on kogu maakonnas tunnustatud pedagoog ja rahvatantsujuht. Ta juhendab juba 22 aastat Imavere memmede rahvatantsurühma, kellega on käinud kõigil üle-eestilistel, maakonna ja ka teiste maakondade laulu- ja tantsupidudel.
Sotsiaalminister Hanno Pevkuril oli rõõm näha, et Eestis on ettevõtlikke eakaid, kes tahavad oma elu jooksul kogutud kogemusi teistega jagada ja Eesti elu edasi viia.
Et aasta on kuulutatud üle-euroopaliseks vaesuse ja tõrjutuse vastu võitlemise aastaks, peeti tänavu tublisid eakaid tunnustades silmas ka asjaolu, et nende tegevus oleks seotud nende teemadega. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles