Pliidiserval sulav mesi kaotab oma väärtust

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Täna Paide kultuurikeskuses toimuval mesinike teabepäeval tõdeti, et vanadest harjumustest, nagu pliidiserval või saunalaval mett sulatada, tasub loobuma hakata, sest ostja tahab aina rohkem küsida kvaliteeti.

Paide kultuurikeskuses toimuvale mesinike teabepäeval kogunes ligi 140 mesinikku üle Eesti. Asteni Mesindus OÜ juhataja Ardi Asten tutvustas neile mesindustehnika ja -tehnoloogia arendust, mis  võimaldab mesiniku tööd lihtsustada.

Näiteks mee sulatamisel tasub pliidiserval või saunalaval sulatamise asemel hakata mõtlema soojakapi ostmisele.  25 aastase mesiniku töökogemusega Asteni ütlust mööda pole mesinikul pliidiserval mee sulamise üle täielikku kontrolli.  Ikka juhtub, et ühes ääres on temperatuur kõrgem või pole me segamini sulamise juures ühtlane ja nii rikub mesinik sulatamisega mee kvaliteeti.  Soojakapis saab temperatuuri seada just vastavalt soovile ja minna selle töötamise ajal kasvõi kodunt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles