Ostjad eelistavad vedelat mett

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Asteni Mesindus osaühingu  üle 15 aastane müügikogemus kaubanduskettidesse näitab, et enam ostetakse vedelat ja kreemjat mett, kõva mee ostjaid jääb aina vähemaks.

Asteni Mesindus OÜ juhataja Ardi Asten sõnas, et kuigi mesinikud püüavad rusikat rinnale tagudes tõdeda,e t kõva mesi on kõige õigem mesi, on tal ostjaid selle teadmisega aina raskem leida. „Minu üle 15 aastane meemüügi kogemus kaubanduskettidesse näitab, et kõva mett soovitakse kõigest kümne protsendi juures ja neid jääb pigem vähemaks,“ tutvustas ta täna Paides toimunud mesinike teabepäeval.

Enam ostetakse vedelat mett- 60 protsenti ja see eelistus näitab tõusutrendi. Kreemjat mett teab eelistada ligi 30 protsenti mee ostjatest ja see arv on olnud aastaid stabiilne. „Nii kreemaj kui ka vedela mee müük eeldab aga mesinikult korralikke kaasaegseid seadmeid nagu soojakapp või meesegisti,“ sõnas Asten.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles