Kirjakandjad toovad sularaha koju kätte

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri postkontor. Laste joonistused.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Peetri postkontor. Laste joonistused. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Post käivitab aprillist teenuse, kus sularaha toovad soovijatele koju kätte kirjakandjad. 

Ettevõtte kommunikatsioonijuht Kadri Tonka selgitas, et ettevõte soovib teenusega leevendada maainimese sularaha kättesaamise muresid.

Eesti Posti postiteenuste juht Kaido Padar ütles, et nad on saanud kohalikelt omavalitsustelt tagasisidet, et paljudes piirkondades on olnud ainukene sularaha kättesaamise koht postkontor ning selle asendamisel postipunktiga kaob inimestel võimalus sularaha kätte saada. «Kuigi finantsteenused pole ettevõtte põhitegevus ning endiselt keskendume posti- ja logistikateenustele, mõistame inimeste muret ja tahame aidata,» lausus Padar.

Selleks et sularaha saada, peaks klient oma soovist Omnivale teada andma, seejärel lepitakse kliendiga kokku, millal kirjakandja tema juurde tulla saab. 

Kirjakandja võtab kaasa mobiilse kaardimakseterminali ja tehing tehakse kliendi juures kodus. Kliendil peab teenuse kasutuseks olema pangakaart ja PIN-koodid. Kindlasti saab sularaha väljamaksmisel limiit. Teenust saab kasutama hakata aprillis.

Praegu teevad kirjakandjad sularaha väljamakseid pensionäridele, kes on tellinud pensioni väljamakse koju. Kirjakandja kaudu saab tarbida ka muid postiteenuseid: saata pakki või kirja, tellida perioodikat, tasuda arveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles