Järvamaa emad ootavad tunnustamist

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Schüts sai kätte Resa Tiitsma nuku
Tiiu Schüts sai kätte Resa Tiitsma nuku Foto: Naiskodukaitse Järva ringkond

Naiskodukaitse Järva ringkond ja Järva maavalitsus kuulutasid kuuendat korda välja Järvamaa aasta ema konkursi. Kandidaate saab esitada 6. aprillini.

Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaise Kirsika Ilmjärve sõnul on Järvamaa aasta ema kandidaat Järvamaal elav naine, kes on pühendunud ja väärikas ema ning eeskujuks meile kõigile. „Kandidaate võivad üles seada nii üksikisikud, omavalitsused kui ka organisatsioonid ja ettevõtted ehk teisisõnu kõik, kes on märganud häid ning eeskujulikke Järvamaa emasid, keda tunnustada ning teistele eeskujuks tuua,“ sõnas Ilmjärv.

Maavanem Alo Aasma sõnul on aasta ema tiitlit väärt inimesi ilmselt igas maakonna vallas ja külas. „Ma väga loodan, et Järvamaa inimesed on valmis märkama ning julgema esitada tunnustamiseks neid, kelle kiitmiseks ning panuse hindamiseks jääb sõnadestki puudu. Eks me igaüks tea, kui suure mõju meie elule ja loomusele on tegelikult jätnud kodu ja pere ning kui oluline see on,“ lisas maavanem.

Taotlused märgusõnaga „Aasta ema“ tuleb saata 6. aprilliks e-posti aadressile taive.saar@kaitseliit.ee või paberkandjal aadressil Rüütli 25, Paide, 72713.

Taotlusele tuleb kirjutada aasta ema kandidaadi nimi, sünniaeg, elukoht, laste arv ja vanus ning vabas vormis põhjendus, miks esitatud isik tiitlit väärib. Lisada tuleb ka taotluse esitaja nimi ning kontaktandmed. Naiskodukaitsjatest ja ühiskonnas lugupeetavatest isikutest koosneval žüriil on õigus küsida esitatud kandidaadi kohta täiendavat arvamust teda tundvatelt isikutelt.

Järvamaa aasta ema 2015 kuulutatakse välja nädal enne emadepäeva. Varem on Järvamaa aasta ema tiitliga pärjatud Aile Pent, Ülle Pent, Miia Jürgen, Lii Sammler ja Tiiu Schüts.  

"Sel sügisel on esmakordselt plaanis valida ka Järvamaa aasta isa," teatas Ilmjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles