Jaanalinnukasvataja korjab värvilised munad pesast

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sassi talu jaanalinnufarmi omanik Innar Rohtsalu
Sassi talu jaanalinnufarmi omanik Innar Rohtsalu Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Innar Rohtsalu, kes kasvatab Imavere vallas Sassi talus jaanalinde, saab munapühaks lauale panna  rohelisi, pruunikirju tähnilisi, pruune ja kollakas-valkjaid mune.

Teisipäeval Sassi talu jaanalinnufarmi külastades selgitas Innar Rohtsalu, et Austraalia emu on munemist lõpetamas. "Tema elab oma ajavööndi järgi ja Austraalias on algamas sügis, samas Aafrika jaanalind just alustab munemist, nii nagu kalkunid ja mitmed meie pere kanatõudki," ütles Rohtsalu.

Emude hooaja munasaagist on perel pühadeks lauale panna rohelised munad, peremees viitab ühele, mis paistab erksa rohelise värviga silma ühe emude kopli põõsa alt. Aafrika jaanalinnud toodavad helebeeže mune, kalkun pruunikirju tähnilisi, osad kanad pruunikoorelisi ning pärlkanad ja vutid kollaks-valkjaid mune. "Kuigi te näete siin veel ka faasaneid ja tuvisid, munevad nemad vaid tibude tarvis, lauale nende mune ei jõua," täpsustas Rohtsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles