Tarbijakaitse ühing kontrollis Järvamaa hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järvamaa tarbijakaitse ühingu liikmed kontrollisid eelmisel nädalal kauplustes ja teenindusasutustes kahes vääringus hindade esitamist ja leidsid rikumisi 60 juhust 19.

Järvamaa tarbijakaitse ühingu juhatuse esimees Valli Järve ütles, et täiesti korras oli 41 ja täiesti korrast ära neli asutust. «Teistel avastati üksikuid arvutusvigu, mille müüjad kohe ära parandasid, või lubasid seda teha järgmiseks päevaks,» lausus ta.
Järve selgitas, et eksimuste puhul oli enamik eksinud ühe sendi tarbija kasuks. Mitmel juhul ei teadnud müüja, et arvutamise tulemuses tuleb eurod ümardada kolmanda koha järgi.
Järve tuletas meelde, et hinnad peavad olema esitatud kahes vääringus kursiga 1 euro = 15,6466 krooni ja ümardada tuleb kolmanda koha järgi. «Kui kolmas number on 4, jääb teine koht pärast koma samaks, ja kui kolmas koht on 5 või rohkem, läheb teine koht ühe sendi jagu suuremaks,» õpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles