Konservid tõukasid sealiha esikohalt

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske liha..
Värske liha.. Foto: Rakvere Lihakombinaat.

Sealiha on läbi aastate olnud Eesti suurim ekspordiartikkel liha ja lihatoodete hulgas, kuid mullu tõusid esinumbriks konservid veiselihast.

Maablogist on lugeda, et 2012. aastal, kui kasvas oluliselt Venemaa- ja Soome-suunaline eksport, saavutati sealiha ekspordis taasiseseisvumisjärgsete aastate rekordtase – välja viidi 12 894 tonni sealiha. Mullune Venemaa impordikeeld viis aga esimest korda pärast taasiseseisvumist sealiha ekspordiartiklite esikohalt.

Peamiseks ekspordiartikliks tõusid mullu konservid lihast, enim viidi välja just veiseliha konserve, järgnes linnuliha konservide eksport. Tervelt 48 protsenti lihakonservidest viidi Lätti ning 27 protsenti Soome. Vene turu osatähtsus konservide ekspordis oli vaid kolm protsenti, kuigi lihakonservid ei olnud augustikuise embargo keelatud kaupade nimekirjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles