Maasikaköök jõuab teleekraanile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguja Reinika Tatter. Maasikamotiividega köögitarbed.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Koguja Reinika Tatter. Maasikamotiividega köögitarbed. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. juunil jõuab Kanal2 eetrisse dokumentaalsari «Kogujad», mis tutvustab eesti põnevaimaid ning pöörasemaid kogusid. Teletegijate huviorbiiti sattus ka Türi vallas Kabalas elav Reinika Tatter, kelle kogumisobjektiks on maasikakujulised või maasikapiltidega köögitarbed.

See on ka põhjus, miks tema korteri köök on kui üks suur maasikas. Seal on maasikapiltidega fototapeet, maasikakujulised nipsasjakesed, lõikelaud, kümned tassid-kausid-kannud-potid-taldrikud. Isegi kardin on maasikamotiividega. Kaugemad asjad on kööki jõudnud Hollandist, Ukrainast ja Bulgaariast.

Maasikavaimustus sai alguse ligi 15 aastat tagasi, mil tädipoeg kinkis toona 16aastasele Reinikale nn kaasavaraks maasikatega soola-piprahoidiku ja salvrätihoidja. «Mulle on alati meeldinud, et igas toas on oma stiil, ning kui ostsin 21aastasena esimese korteri, hakkas see vaimustus pihta,» meenutas ta. «Eelmises korteris oli mul vanaisaga koos tehtud isegi maasikakujuline laud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles