Täna avatakse Mäo liiklussõlm

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo ümbersõit
Mäo ümbersõit Foto: Nordecon

Mäos avatakse täna Kesk-Eesti tähtsaim liiklussõlm, mille ehitus koos järelevalvega läks maksma ligi pool miljardit krooni, 79% sellest rahast tuli Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Tallinn-Tartu maanteel rajati uuele trassile Mäost mööda 6,2-kilomeetrine neljarealine ja eritasandiliste ristmikega esimese klassi maantee. Lisaks ehitati neli viadukti ja sild üle Vodja jõe ning kohalikke- ja kergliikusteid, vahendasid ERRi teleuudised.


Liikussõlme ehitaja Nordecon Infra juhatuse liikme Jaanus Taro sõnul lõpetati ehitustööd Mäo möödasõidu rajamisel tähtaegselt.
Taro lisas, et Mäo möödasõidu rajamisel olid ehitaja jaoks keerukamaks maa sees ja osaliselt vee all teostatud ehitusetapid.


Mäo möödasõiduga lühenes Tallinn-Tartu vaheline tee 0,7 kilomeetri võrra ja sõiduaeg umbes 1,5 minuti võrra. Liiklejate jaoks olulisem on see, et uus liiklussõlm on endisest lahendusest oluliselt ohutum.
Samuti rekonstrueeriti valminud maanteega ristuva Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteelõik, rajati jalakäijate- ja kergliiklusteid. Kohaliku liikluse eraldamiseks Tallinna-Tartu maanteest jääb kasutusse vana maantee nelja kilomeetrine lõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles