Rajaleidja näitas tee kätte sadadele

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järvamaa Rajaleidja keskus

Sügisel tegutsemist alustanud Järvamaa Rajaleidja keskuse toel said esimese õppeaasta jooksul sajad lapsevanemad tarkusi selle kohta, kuidas lapsed tuleksid paremini toime nii koolis kui iseseisvas elus.

Keskuse karjäärinõustaja Sirli Kriisa sõnul võib kõige uuema algatuse – lastevanemate kooli kokkuvõtteid vaadates tulemusega igati rahule jääda ning kool on hästi käima läinud. Esimesel õppeaastal käidi koos üheksal korral ning kokku osales loengutel ligi sadakond õpilast.

«Eriti usinatega kohtusime mitmes loengus. Nii käis üks ema kaheksal kohtumisel, üks kuuel ja üks viiel korral. Keskuse õppenõustamis- ja karjäärispetsialistid arutlesid koos lapsevanematega kuidas lapse kõne arengut toetada, mis mõjutab lapse sotsiaalsete oskuste kujunemist, kuidas lapsevanemana oma armastust emotsionaalsel tasandil kõige paremini väljendada, kuidas toetada oma lapse edasiõppimise ja elukutsevalikuid, mille poolest on tänapäeva lapsed nii erinevad, et nendega koos kasvamine nõuab lapsevanemalt palju oskusi ja kannatlikkust, mis mõjutab lapse enesehinnangut ja kas on võimalik, et head lapsed kasvavad vitsata,» kirjeldas Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles