Folgihuvilistele saabusid juhendajad piiri tagant

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil IV Laste OMa Folgi juhendajad: Lee Taul, Kristi Alas, Ida Elina (Soome), Daniel Wikslund (Rootsi)
Pildil IV Laste OMa Folgi juhendajad: Lee Taul, Kristi Alas, Ida Elina (Soome), Daniel Wikslund (Rootsi) Foto: Erakogu

Täna alanud pärimuspäevadel Laste Oma Folk musitseerivad Järvamaal, Koeru vallas, Salutaguse külas noored muusikud üle Eesti. Neid juhendavad tuntud folkmuusikud Eestist, Soomest ja Rootsist

Nagu kolmel varasemalgi aastal, saavad ka sel korral noored muusikud saavad  nelja päeva jooksul pärimusmuusika koosmängimise ja esitamise praktilisi kogemusi. Kõigil varasema pillimängu kogemus olemas. Õpitakse viiulit ja väikekannelt, tantsitakse, lauldakse, räägitakse lugusid ning tehakse nii mõndagi põnevat koos kogenud pärimusmuusikutega. Korraldajad loodavad, et koos olles tugevneb laste ja noorte side eesti rahva pärimuslugude, -tantsude ja -muusikaga.

Üks korraladajaist, Mart Einpalu ütles, et sel korral võtab pärimuspäevadest üle 30 noore muusiku üle Eesti vanuses 8 -16 aastat. Iga päev toimuvad viiuli, kandle, laulu ja tantsu õpitoad, mida viivad läbi pärimusmuusikud ja õpetajad Kristi Alas, Lee Taul, Elss-Marta Raidmets, Daniel Wikslund (Rootsi) ja Ida Elina (Soome). «Daniel Wikslund ja Ida Elina on oma kodumaal väga tuntud muusikud,» kinnitas Einpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles