Loodusrajad võimaldavad soodsalt puhata

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkajad.
Matkajad. Foto: Erakogu

Keskkonnaamet soovitab külastada kaitsealadel asuvaid loodusradasid ning puhkekohti, vaatetorne ja matkaradasid, mida Järvamaalt leiab 30 ringis.

Keskkonnaameti looduskaitse nõunik Roland Müür kutsus kõiki minema metsa, sest see on kõige lihtsam ja harivam viis veeta puhkust. Eestis kehtib ka igaüheõigus, mis annab skandinaavialikult vabad käed ka eramaadel liikumiseks, kuid väljaspool ametlikke radu tuleb arvestada eraomandiga kaasnevate piirangutega.

Müür lisas, et Eesti kaitsealadele on loodud väga erisuguseid radasid, mille valik peaks sobima nii algajale kui ka kogenud matkajale. Valikuga saab tutvuda Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kodulehel www.loodusegakoos.ee, kust Järvamaaga seotult on valikuid 30 ringis. „Algajatel rännumeestel võimalik matkata rabades, mis on kergesti ligipääsetavad tänu laudteedele, kogenumad ning võimekamad matkajad leiavad väljakutseid erinevatest matkaradadest ja peatuspaikadest koosnevatest RMK matkateedest,” soovitas ta.

Vaatamata veidi tujukale ilmale on praegu parim aeg puhkuse veetmiseks, sest päeva pikkus on üle 19 tunni ning valget aega on küllaldaselt, et õppida tundma Eesti loodust. „Eestis on looduses viibimise võimalused suurepärased – meie asustus on hõre, metsa on ligi pool maismaast, säilinud on mujal haruldaseks jäänud rabad ning meres on enam kui 2000 erinäolist väikesaart. Valikuvõimalused on lõputud, nii et ärge magage suve maha – avastage loodust,“ soovitab Keskkonnaameti looduskaitse nõunik Roland Müür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles