Folgi avamisetenduse lavastas järvakas

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiulitrio Midrid (Sänni Noormets, Lee Taul ja Cathy Sommer).
Viiulitrio Midrid (Sänni Noormets, Lee Taul ja Cathy Sommer). Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

XXIII Viljandi pärimusmuusika festival saab homme alguse rongkäiguga.

Kui kunagi varem ei ole festivali alustatud väljaspool lossimägesid, siis tänavune teema „Vabadus“ paneb loodetavasti aluse uuele traditsioonile – alustada Folki rongkäiguga. Ühine marss pärimeetri suunal algab neljapäeval kell 12.30 Uku keskuse peaukse eest ja kulgeb mööda selleks puhuks autodele suletud Tallinna tänavat kuni Kaevumäele, kus see läheb sujuvalt üle traditsiooniliseks avamisetenduseks.

Rongkäik on mõeldud kõigile linlastele, kes võivad liituda kas selle alguspunktist või suvalise koha pealt trassil. Muusikaliselt saadavat paraadi 80 Eesti Etno laagrilist, keda jagub mängima terve marsi ulatuses. Rongkäigu korraldajad lubavad lisaks muusikalisele meeleolule nii pealtvaatajatele kui osavõtjaile ka üllatusi ja ootamatuid vahepalu.

Rongkäigu idee on tuua festival rohkem linnaruumi,  et ka linnaelanikud ja kohale sõitnud külalised tunnetaks, et midagi suurt on algamas. Samuti on oluline asjaolu, et kõik soovijad saavad sellest ka ise osa võtta ja nii oma panuse suursündmuse õnnestumisse anda. Samas paluvad rongkäigu läbiviijad autojuhtidelt mõistvat suhtumist ja ajutistest liiklusmärkidest kinnipidamist.

Rongkäigule järgneva avamisetenduse on lavastanud TÜ VKA endised ja praegused tudengid:  Kaire Kartau, Brite Vilgo, Sänni Noormets, Cathy Sommer, Joonas Tagel. Viiulitrios Midrid mängimisega kuulsust kogunud Sänni Noormets on Türi tüdruk.

Lisaks muusikalistele etteastetele saavad sõna Eesti Vabariigi president, Viljandi linnapea, festivali pealik ja kultuuriminister. Kohe pärast avamist, kell 14 algab XXIII Viljandi pärimusmuusika festivali esimene päris kontsert kui A. Le Coq Kirismäe lavale astub soome pärimusmuusika lipulaev Frigg.

Festival!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles