Kaia Iva kohtus Tartu Ülikooli rektoriga

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Erakogu

Riigikogu Isamaa ja Res Publica (IRL) fraktsiooni liige Kaia Iva ütles, et Järva- ja Viljandimaalt valitud saadikuna ja Türi endise linnapeana pidas ta Türi kolledži küsimuses oluliseks silmast silma kohtumist ja arutelu Tartu Ülikooli rektori Alar Karisega.

Iva selgitas, et IRL fraktsioon arutas Türi kolledži tuleviku küsimust kohtumisel ülikooli rektoriga. «Rektor kinnitas taas avalikkusesele juba esitatud infot, et päevase õppe sulgemise põhjus on asjaolu, et ülikool ei suuda õppekvaliteeti tagada ning pidas oluliseks kohaliku õppejõudude tuumiku puudumist,» selgitas ta. «Samas tunnustas Alar Karis omavalitsuse materiaalset abi kolledži õppekeskkonna loomisel, märkides, et mitte ühegi teise omavalitsuse tugi Tartu Ülikooli kolledžitele pole nii suur olnud.»


Iva ütles, et küsis rektorilt, millist riigi toetust ülikool vajaks, et suuta tagada nõutav õppe- ja teadustöö taset. «Saime vastuseks, et kuigi tõepoolest on regionaalse kolledži ülalpidamine kulukas, siis ülikool ei näe vajadust sihtsuunitlusega lisaraha järele ning küsimus on kindlasti vaid ülikooli enda töökorralduses,» selgitas ta. «Samas kinnitas rektor, et ülikoolil on jätkuvalt soov jätkata Türil tegutsemist mõnes muus vormis.»


Karis ütles Ivale, et Türi kolledži küsimus on arutelul veel sel kuul ülikooli nõukogus. «Pean oluliseks Türi kolledži küsimuses anda nõukogu liikmetele igakülgset informatsiooni, et arutelu ja otsused oleksid kõiki asjaolusid arvestavad,» sõnas ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles