JOKA orienteerujad said medalid kaela

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paul Poopuu

Nädalavahetusel selgusid ühe ööpäeva jooksul kolmel orienteerumisalal Eesti meistrid. Parimad selgusid orienteerumissprindis, öises orienteerumises ja sprinditeates.

Orienteerumisklubi JOKA juht Paul Poopuu selgitas, et algatuseks joosti orienteerumissprindi medalitele Pärnu vallikääru ja jahisadama ümbruses. Ligi 400 orienteeruja osavõtul toimunud sprindivõistluse rada oli distantsile omaselt väga kiire ning pakkus võistlejatele ka omajagu teevalikuülesandeid. JOKA suurimad medalilootused olid seotud naiste eliitklassiga, kus 2,72 km ja 20 kontrollpunktiga rajal olid 31 naise konkurentsis medalisoosikuteks ka Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul. Sprindirajal näitas kindlalt parimat aega tänavuse aasta Eesti meister 10 000m jooksus ja orienteerumise maailmameistrivõistluste 24. koha omanik Annika Rihma (OK Põlva Kobras), kes võitis ajaga 14.01,9. Väga hea jooksu tegi Sigrid Ruul, kes stabiilse ja kiire jooksuga võitis hõbemedali. Evely Kaasiku oli raja avakolmandiku järel liider, ent tegi raja teises pooles orienteerumisvigu ja lõpetas neljanda kohaga. Esikümnesse jooksis end kolmaski JOKA naine - Helle Hallik. Meeste eliitklassi 3,17 km ja 21 KP-ga rajal võitis Sander Vaher Kaitsejõudude SK-st ajaga 14.21,1. OK JOKA meestest oli 18. kohaga parim Kaarel Kallas.

Noorte M14 klassis suutis Markus Sulg seekord kokku sobitada korrektse kaardilugemise ja kiire jooksu ning oli 22 poisi konkurentsis kiireim, võites sellega oma esimese medali Eesti MV-ltRaiko Marrandi oli samas vanuseklassis kuues. Noormeeste M18 klassis saavutas Jasper Ainjärv 5. koha. Veteranide seas võitis naiste N55 klassis hõbemedali Siiri Poopuu. Esikuuikusse jõudsid JOKA orienteerujaist veel Kersti Kaasiku 4.koht N55 klassis ja Toomas Marrandi 5. koht M35 klassis. Sama päeva hilisõhtul selgusid Uulu lähistel Eesti meistrid öises orienteerumises. Naiste 7,07 km ja 20 KP-ga rajal revanšeeris Evely Kaasiku oma päevase ebaõnnestumise ja võttis kindla üle 4minutilise võidu Annika Rihma ees. Võiduaeg 53.57. Taas tegi hea ja kindla orienteerumissoorituse Sigrid Ruul, kes võitis pronksmedali ja jäi vaid napi minuti jagu maha hõbedavõitjast. Tubli jooksuga jõudis kolmanda OK JOKA naisena esikuuikusse Helle Hallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles