Järvamaalased on Eesti ühed aktiivsemad telefonikasutajad

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedus registreeritud firma pommitab sõnumitega, milles ärgitab laenu võtma.
Leedus registreeritud firma pommitab sõnumitega, milles ärgitab laenu võtma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaalased on viimaste aastatega hakanud hüppeliselt rohkem mobiiliga helistama ning jutukamad ja rohkem suhtlevamad on naised.

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul järvamaalased viimaste aastatega hüppeliselt rohkem mobiiliga helistama hakanud. Ta tõi välja, et kaks aastat tagasi helistasid järvamaalased kuus mobiiliga keskmiselt vaid 132 minutit ehk veidi üle kahe tunni. Nüüd helistavad järvamaalased Tele2 analüüsi kohaselt mobiiliga kuus keskmiselt 3 tundi ja 45 minutit, saadavad 31 SMS-sõnumit ning kasutavad 2,5 gigabaiti mobiilset internetti, mis teeb neist riigi ühed aktiivsemad telefonikasutajad. „Telefonikasutamisest on aina rohkem saamas igapäevase elu osa,” lisas ta.

Statistika näitab, et õrnem sugu on üldiselt jutukam ja suhtleb mobiiliga rohkem kui mehed. “Näiteks Järvamaa naised saatsid mobiiliga kuus meestest keskmiselt neli sõnumit rohkem ning rääkisid üle poole tunni kauem,” ütles Aron ja lisas, et veidi erandlikult kasutasid Järvamaa naised kohalikest meestest ka rohkem mobiilset internetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles