Tippjuht maalib inseneriameti unistuste tööks

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka
Taavi Kotka Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paides kooliteed alustanud Eesti suurima tarkvaraarendusfirma juht Taavi Kotka oskab noortele veenvalt rääkida ja oma eeskujuga näidata, et tubli insener elus puudust kannatama ei pea.

Üle paarikümne aasta tagasi võis Paide gümnaasiumi koridorides näha Taavit, kes pages vahel teda taga ajavate suuremate poiste eest peitu koolijuhist isa Jüri Kotka kabinetis oleva laua alla.


Sel teisipäeval seisis sama inimene koolis abiturientide ees ja teadis vastust küsimusele, kuidas saada rikkaks.
Selle loenguga teenis Eesti suurima tarkvaraarendusettevõtte Webmedia juht 45 minutiks noorte jäägitu tähelepanu. «Rikkus on see, kui raha pärast tööd tegema ei pea,» käis ta välja rikkuse ühe selgituse.
Noored nõustusid.

Kulus tahvlitäis arvutusi ja numbreid ning abiturientidel oli selge, et oma rahamuredest vaba unistuste elu saavutamiseks tuleb teenida rohkem kui Eesti keskmine palk. «Üks võimalus on, et hakkate ettevõtjaks. Ma ei mõtle ärimeheks, kes ostab-müüb ja kahetseb, vaid ettevõtjaks, kes toodab lisaväärtust,» pakkus Kotka. «Teiseks võib hakata inseneriks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles