Lapsele otsa sõitnud roolijoodikut ähvardab pikk vanglakaristus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiloata ja joobes mees sõitis juulis Järvamaal otsa kahele lapsele.
Juhiloata ja joobes mees sõitis juulis Järvamaal otsa kahele lapsele. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

Järvamaal juuli keskel purjuspäi lastele otsa sõitnud ja neist ühte raskelt vigastanud Hengot ähvardab pikk vanglakaristus.

Hengo viibib seni vahi all ja ringkonnaprokurör Merike Lugna selgitusel on talle esitatud kahtlustus kolmes paragrahvis.

Mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis võidakse teda karistada trahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Et Hengol on juba juhtimisõigus ära võetud, siis ootab ka selle eest teda kas trahv või kuni aastane vangistus.

Kannatanule raske kehavigastuse tekitanud liiklusõnnetuse põhjustamise karistusmäär on kuni viis aastat vangistust.

Merike Lugna ütles, et tema soovib  sõlmida Hengoga kokkuleppemenetluse, kuid täpsemast karistusest ei tahtnud ta rääkida. Lugna loodab arutada kokkuleppemenetlust juba järgmisel nädalal.

Hengo põhjustatud avariis raskelt vigastada saanud viieaastase poisi ema Liis Teor ütles, et praegu on poeg jalatoest vabanenud, kuid lonkab. «Eks teeb veel natuke valu, kuid loodame, et ta paraneb ja saab varsti lasteaeda minna,» lausus ta.

Teor sõnas, et poeg on avarii tõttu palju kannatanud ja kardab autosid. «Võib öelda, et meil oli väga palju õnne, sest meiega koos oli veel lapsi ja see oleks võinud lõppeda palju traagilisemalt,» ütles ta.

Teor pidas Hengo õiglaseks karistuseks vabadusekaotust, et ta saaks mõne aasta oma tegude üle järele mõelda.

16. juulil kella 20.20 ajal juhtus Imavere vallas Käsukonna külas liiklusõnnetus, kus juhtimisõiguseta 29aastane purjus Hengo sõitis otsa tee ääres seisnud inimestele ja lahkus sündmuskohalt. Õnnetuses sai viga viieaastane poiss.

Hengo on ka varem samasuguseid kuritegusid toime pannud ja juunis oli võetud temalt sõidukiga purjuspäi sõitmise eest karistusena ära juhtimisõigus.

Pärast õnnetust Järva Teatajaga vestelnud kohalikud ja Hengo pere olid seda meelt, et oli aja küsimus, kui midagi sellist juhtub, sest juhiloata ja joobes olekus auto rooli istumine pole sealkandis mingi haruldus. Ei tohi minna üksnes suurele teele (Tallinna–Tartu maantee), sest seal võib politseile vahele jääda.

Hengo suhtumist purjuspäi roolikeeramisse ilmestab hästi emale antud lubadus. Kui ema palus pojal enam mitte autot osta, vaid jalgrattaga sõita, sest napsise peaga kipub ta rooli taha, lubas Hengo, et sõidab ainult küla vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles