Vaata, kui palju on Järvamaal juhtunud tööõnnetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad ehitusmehed on küll köitega kinnitatud, kuid kiivri on nad unustanud pähe panna. Enamikel juhtudel on remondi- ja hooldustöödega seotud õnnetused põhjustatud töötajate ohutusnõuete rikkumisega.
Pildil olevad ehitusmehed on küll köitega kinnitatud, kuid kiivri on nad unustanud pähe panna. Enamikel juhtudel on remondi- ja hooldustöödega seotud õnnetused põhjustatud töötajate ohutusnõuete rikkumisega. Foto: Reuters

Tööinspektsiooni andmetel on aasta kümne kuuga Järvamaal juhtunud 99 tööõnnetust, millest 53 olid kerged, 43 rasked ja 3 lõppesid surmaga.

24aastane ehitustööline libises katusetöid tehes märjal katusel ning kukkus kolmekorruselise maja katuselt alla, saades raskeid kehavigastusi. Töötaja ei kasutanud talle väljastatud isikukaitsevahendeid.


60aastane meesterahvas puhastas käega saeraami prahist, läks pöörlevale saekettale liiga lähedale, saades raskeid kehavigastusi. Töötaja rikkus tööohutusnõudeid: puhastas tööpinki töötamise ajal käsitsi.


56aastane traktorist tegi töökoja õuel remonditöid. Tööde käigus oli töötajal vaja tõusta kõrgemale, ta kasutas jalgealusena selleks mitte ette nähtud raami, mille kõrgus maapinnast oli umbes meeter. Töö käigus unustas töötaja, et viibib suvalisel jalgealusel, kaotas tasakaalu ja kukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles