Leedu firma meelitab laenu võtma

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Viimaste päevade jooksul said paljud mobiiltelefonile sms-i Leedus registreeritud ettevõttelt Tvitera, kus kutsutakse kodulehe megalaenud.ee kaudu laenu võtma. Tarbijakaitseametisse pöördunud tarbijate kogemusel võib laenusoovija ilma jääda nii registreerimistasust kui ka loodetud laenust. Amet soovitab reklaamile mitte reageerida.

Ettevõtte veebilehel avaldatud teabe kohaselt tuleb lehel laenutaotluse esitamisel taotlus kinnitada ning selle eest tasuda. Alles pärast seda lubab laenuandja esitada pakkumise. Tarbijakaitseametisse pöördunud tarbijate kogemuse põhjal ei ole tegelikult võimalik nimetatud veebilehe kaudu laenu saada, kuna ettevõtja ei esita pakkumist ega vasta ka hilisematele tarbijate pöördumistele. Seniste pöördumiste põhjal on laenusoovijad jäänud ilma makstud registreerimistasust ja ka loodetud laenust. Kõikide kaebustega on võimalik pöörduda politsei- ja piirivalveametisse. Inimesed, kes on juba pöördunud tarbijakaitseametisse, ei pea uut avaldust tegema.

Sõnumeid (reklaami) saadetakse ka inimestele, kes ei oma varasemalt mingit puutumust mainitud veebilehe ega ettevõttega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles