Maavalitsuses toimub lapsendamise tund

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Lapsendamiskeskuse Oma Pere eestvedamisel algab 2. oktoobri keskpäeval Järva maavalitsuse IV korruse saalis „Lapsendamise tund“.

Maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peaspetsialist- alaealiste komisjoni sekretär  Irene Virkoja ütles, et lapsendamise tunni ajal võib ja saab iga huviline maavalitsusse sisse põigata ja küsimusi küsida lapsendamise või päritolu kohta. Seda saavad teha nii lapsendada soovijad, lapsendajad kui ka täiskasvanud lapsendatud. Oma kogemustest lapsendamisel räägib Kaia Iva.

MTÜ Oma Pere tegevjuht Sigrid Petoffer ütles, et lapsendamise tunnil saame koos mõelda igas Eestimaa paigas neile lastele, kes vajavad peret, neile vanematele,  kes on lapse(d) kaotanud, neile armsatele peredele, kes on valmis kasvatama teistest vanematest sündinud last ja kõigile neile headele inimestele, kes lapsendamist korraldavad. Lapsendamise tund on positiivse tähelepanu juhtimine lapsendamise teemale. 2014. aasta seisuga elab lapsendajaperedes 954 last. Mõeldes tänasele, homsele ja tulevikule, tuleb vanemlikku hoolt vajavate laste vajadustest rohkem rääkida. Nii leiavad omale perekonna ka suuremad, erivajadusega lapsed ning koos kasvavad õed-vennad.  Tavaliseks on muutunud suhtumine, et kui laps pole lapsendamiseks vaba, siis ollakse valmis olema hooldus- või eestkostepere. „Lapsendamine peab saama nii last kui peret toetavaks võimaluseks. Aastatega ühiselt selle nimel tegutsedes on paremaks muutunud info ja abi saamise võimalused. Pered on avatumad ja teadlikumad. Aga saab veel paremini ja selleks lapsendamise nädala korraldamegi,“ lisas Sigrid Petoffer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles