Õpetajad ministrist: Oivik, aga mitte kuivik

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur koolis. Arhiiv. Pildil Silva Kärner
Hanno Pevkur koolis. Arhiiv. Pildil Silva Kärner Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Praegune siseminister Hanno Pevkur lõpetas Järva-Jaani gümnaasiumi hõbemedaliga. Viide aastasse selles koolis mahuvad ka väitlus vallavanemaga ja pulmad.

Hanno Pevkur kolis perega Järvamaale Järva-Jaani valda 1989. aastal. Õppima asus ta 7. klassi. Nii õpetajad kui ka koolikaaslased kirjeldavad Pevkuri mitmekülgselt helget pead ja sõbralikku loomust. «Ta sai kõigiga hästi läbi, meeldis ka tüdrukutele ja õpetajatele,» sõnab klassivend Üllar Kärner.

Hanno Pevkur kannab Järva-Jaani gümnaasiumi viiendas õpilasraamatus järjekorranumbrit 499. «Puha viied,» iseloomustab toona huvijuhiks olnud Silva Kärner poisi õppeedukust. «Emakeeleõpetaja oli meil võrdlemisi range, temaga oli üldse raske «viisi» saada,» selgitab Silva Kärner, miks Pevkur 1995. aastal «kõigest» hõbedaga lõpetas. Pevkuri viimane klassijuhataja, saksa keelt andnud Tiiu Adler kinnitab, et Pevkur oli tugev reaal-ja humanitaarainetes, muusikas ja spordis. «Kui konkurents olnuks suurem, võinuks ta ka kullaga lõpetada,» on Adler veendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles