Koeru vallavanem sai ametist priiks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna hommikul kogunes Koeru vallavolikogu istungile, kus läks hääletusele umbusaldus Koeru vallavanema Aldo Tamme ja volikogu esimehe Himot Põldveri vastu.

Pool tundi enne istungi algust kogunesid vallamaja ette plakatitega inimesed, kes nõudsid, et vallavanem Aldo Tamm jätkaks oma tööd.


Meeleavaldajad käitusid tagasihoidlikult, üksnes volinik Tiit Kaldale hõigati: «Tiit, hoia selg sirge!», mille peale vastas Kalda, et temal on alati selg sirge.


Volikogu istung algas aruteluga, kas see on seaduslik või mitte, sest arusaamatusi oli istungi kutsete ja eelnõu kättesaamisega. Vallasekretär kinnitas, et istung on seaduslik ja tema pole mingeid rikkumisi avastanud.


Hääletusel oli kaks punkti. Vallavanem Aldo Tamme umbusaldust pooldas kaheksa volinikku, seitse oli vastu. See tähendab, et Tamm sai vallavanemaametist priiks ja tema ülesandeid hakkab täitma abivallavanem Villu Kald.
Vallavolikogu esimehe Himot Põldveri umbusaldus läbi ei läinud, sest seda toetas viis volinikku, kuus oli vastu ja neli olid erapooletud. (JT)

Kuula ERRi helilõiku
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles