Paides kiibistatakse lemmikloomi

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloomad
Lemmikloomad Foto: Bildhuset / Scanpix

Septembris ja oktoobris korraldab Eesti loomakaitse selts kampaaniat «Kiibi või kaota!», millega paneb loomaomanikele südamele lemmikuid kiipida ja kirja panna. Paides on kiibistamispäev täna, 11. oktoobril kell 11–14 kultuurikeskuse parklas.

«Väga oluline on varustada oma vähegi liikuv lemmikloom, näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, kiibiga ja kanda tema andmed kahte üleeestilisse registrisse: ühte riigiportaali www.eesti.ee kaudu ja teise loomaarsti abil,» selgitas loomakaitse seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Mäll lisas, et kiibilt leitav kood ja sellele registris vastavad andmed aitavad kaotatud looma tagasi koju. «Kahjuks ootavad oma saatust varjupaikades eksinud loomad, kellel puudub kiip või kelle andmed on jäänud hoolega kiipimas käinud loomaomanikul lemmikloomaregistrisse kandmata ning keda ei õnnestugi kuidagi tuvastada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles