Sügis töötuid juurde ei toonud

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kui sügise saabudes on ootuspärane, et töötute arv suureneb kas hooajatööde lõppemisega või koolides õppimist mitte jätkavate noorte arvele tulekuga, siis tänavu seda juhtunud pole.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et septembrikuus oli Järvamaal registreeritud 697 töötut, mis moodustab 3,9 protsenti tööealistest elanikest ehk vanuses 16aastat kuni pensioniiga. «Töötus on püsinud stabiilselt madalal tasemel alates juunikuust. Kui sügise saabudes on ootuspärane töötute arvu suurenemine kas hooajatööde lõppemisega või koolides õppimist mitte jätkavate noorte arvele tulekuga, siis käesoleval aastal seda juhtunud pole,» täpsustas ta.

Septembris registreeriti 139 uut töötut, mis on pisut rohkem kui kõikidel eelnevatel kuudel, samas on septembris töötu seisund lõppenud 126 inimesel. Tööle asumisest on teatanud 88 inimest, neist seitsme puhul makstakse tööandjale palgatoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles