Hõimupäeva puhul heisatakse lipud

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge Pika Hermanni tornis.
Sinimustvalge Pika Hermanni tornis. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Laupäeval on hõimupäev ja sellel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Ühise soome-ugri kultuuripärandi teadvustamiseks ja teiste hõimuvendade toetuseks võivad Eesti lipu heiska ka kõik teised. Lipud heisatakse päikesetõusul ja langetatakse päikeseloojangul.

Hõimupäeva tähistatakse Eestis igal oktoobrikuu kolmandal laupäeval. 1931. aastal leppisid Eesti, Soome ja Ungari kultuuriesindajad Helsingis toimunud neljandal Soome-Ugri Kultuurikongressil kokku iga-aastase hõimupäeva tähistamise.

Hõimupäeva eesmärk on tutvustada ja hoida soome-ugri kultuuripärandit ning tugevdada hõimurahvaste omavahelist sidet. Selle aasta hõimupäeval pööratakse suuremat tähelepanu kodanikualgatusele ning soome-ugri rahvaid ühendavale demokraatlikule liikumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles