Ränkrasket koormust kandnud silda ootab õhkimine

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi see võis kõrvaltvaatajale nii tunduda, polnud laupäevane Särevere silla koormamine raskuste ja rasketehnikaga mäng. Katse tulemuste talletamise tarbeks oli ohutusse kaugusse püsti pandud hulk tehnikat.
Kuigi see võis kõrvaltvaatajale nii tunduda, polnud laupäevane Särevere silla koormamine raskuste ja rasketehnikaga mäng. Katse tulemuste talletamise tarbeks oli ohutusse kaugusse püsti pandud hulk tehnikat. Foto: Kuido Saarpuu

Särevere vana maanteesilla saatus pole kuigi roosiline. Kui laupäeval katsetasid teadlased silla kandevõimet kuni 290tonnise rauakoormaga, siis lammutamisest järele jäävad talad lähevad õhkamispraktikaks pioneeride kätte.

Et leida Türi vallas asuva vana Särevere silla piirkandevõimet, korraldasid teadlased nädalavahetusel katse, mille käigus lasti kraanal tõsta sillale 290 tonni malmplokke.

Katsetööde juht, Tallinna tehnikaülikooli ehitusteaduskonna dekaan Siim Idnurm selgitas, et katse eesmärk oli uurida, kas 45 aastat vana silla puhul tekib koormuse all projektis ettenähtust suuremat läbivajumist või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles