Metsade tähtsus muutuvas maailmas

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merimetsa mets
Merimetsa mets Foto: Liis Treimann

Sellest, milline on metsa tähtsus muutuvas maailmas, räägiti Euroopa metsade jätkusuutliku majandamise konverentsil.

Euroopa metsade jätkusuutlikust majandamisest kõneleval konverentsil "Forest Europe" allkirjastasid 38 riigi esindajad otsuse sooviga senisest enam pöörata tähelepanu metsade rollile muutuvas maailmas nii kliimamuutuste leevendaja kui rohemajanduse peamise panustajana.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp sõnas, et konverentsil rõhutati metsade olulist rolli majandusele. "Euroopa metsadel on oluline roll ka kliimamuutustega võitlemisel ja kohanemisel. Kasvav metsade pindala ja jätkusuutlikult majandatud metsad seovad üha enam süsinikku ning puidukasutuse suurendamine võimaldab seda kasutada fossiilsete materjalide ja kütuste asemel," märkis ta.

Eestis annab metsandus SKP-sse üle viie protsendi olles Euroopas selle näitaja osas kolmandal kohal.

Euroopa maailmajaost on metsadega kaetud juba 33 protsenti ning metsasektor pakub otseselt tööd enam kui 3 miljonile inimesele, lisaks lugematule arvule kaudsetele töökohtadele. Eestis on otseselt metsandusega seotud ligikaudu 35 000 töötajat.

Lamp lisas, et riigid näitasid üles soovi tugevdada veelgi rahvusvahelist koostööd ja leppida kokku järgmised sammud selleks, et kaitsta ja jätkusuutlikult kasutada maailma metsaressurssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles