Ettevõtjad avavad noortele uksed

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

KredEx alustab 9.-12. klasside õpilastele suunatud karjääriretkedega, mille eesmärk on tutvustada noortele piirkonna tööandjaid. Karjääriretked toimuvad kokku kaheksas maakonnas, sealhulgas Järvamaal.

KredEx'i ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver ütles, et algatusega soovivad nad muuta ka väiksemad Eesti piirkonnad noorte jaoks atraktiivsemaks ja julgustada noori pärast õpinguid kodukanti tagasi tulema. “Kuigi noori ahvatleb väljavaade kolida pärast kooli lõpetamist mõnda suuremasse tõmbekeskusesse, ei ole see sugugi ainus viis karjääri tegemiseks. Soovime omalt poolt noorte arusaama oma tulevikuväljavaadetest avardada ning neid innustada, viies õpilased kokku võimalike tööandjatega. Meie koostööpartneritest ettevõtted on heaks näiteks, et kõige tähtsam on olla ise ettevõtlik ja näha võimalusi igal pool,“ rääkis Jarmo Liiver.

KredExi karjääriretked võimaldavad omandada uusi teadmisi ja kogemusi ettevõtete juures otse keset igapäevategevusi. Ühe päeva jooksul külastatakse ühes maakonnas 3-4 valdavalt tootmisega tegelevat ettevõtet. Õpilased saavad oma silmaga tootmistegevust jälgida ja seal kus võimalik ka ise käed külge panna. Kokku osaleb projektis ligi 30 ettevõtet üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles