Metssead kündsid muuseumi õue üles

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ööl vastu esmaspäeva said metssead Tammsaare muuseumis Vargamäel  hakkama tõelise seatembuga: kündsid üles saunikute maja ümbruse ja Kultuurihiie serva.

Lisaks olid metsanotsud lükanud veel siin-seal kärsa maasse ja pööranud ümber üksikuid mättaid. Muuseumi programmijuht Birgit Itse kirjutab muuseumi blogis, et kui poleks sügis, võiks lausa mõelda kartulite mahapanekule, sest kohati on maapind üles küntud kümne sentimeetri sügavuselt.

Muuseumi juhataja Aune Suve lausus, et metssead on arvatavasti tuhninud üles kümneid ruutmeetreid maad. Nüüd pole Suve ütlust mööda muud, kui mättad ükshaaval õigetpidi keerata. «Niisama maa rullimine siin enam ei aita,» lisas ta.

Homme võtavadki muuseumi töötajad korrastustöö ette. Birgit Itse sõnas, et väga on oodatud ka abilised, sest siis jõuab töö kiiremini tehtud, kuigi seegi pole kindel, kas ühe päevaga kõike jõuab.
Tööpäev algab kell 10. Kaasa võiks võtta oma labida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles