Vargamäele jõuab põnev fotonäitus

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu/Facebook

Neljapäeval avatakse Vargamäe A.H. Tammsaare muuseumis fotonäitus «Kahel pool kaamerat», kus on näha vabakutselise fotograafi Julia-Maria Linna meeleolukad ja värvikad autoportreed.

Fotoseeria autori enda sõnul sündis seeria kahe aasta vältel lihtsalt niisama, oma lõbuks, ilma konkreetse eesmärgi ja tellijata. «Varem, kui töötasin ajalehes fotograafina, tuli selliseid, nö oma lõbuks pildistamisi ette üsna harva – ilmselt neelas tellimuste täitmine kogu energia. Kui mind aga suure masuaegse lainega 2010. aasta alguses Äripäevast koondati, tekkis peale paarikuist puhkamist taas vaikselt soov midagi pildistada. Kuna modelli käepärast polnud, tunduski kõige lihtsama lahendusena ise pildile minna,» kirjeldab autor. Et fotograaf kolis koos perega 2006. aastal linnast maale, avastas ta enda jaoks ka uue hobi – potipõllunduse. Nii sündis ka esimene autoportree aias ja modell haaras rekvisiidiks kätte rabarberi. «Ja nii see algas. Seega arenes sellest esimesest rabarberipildist mõte teha fotolavastusi erinevate enda kasvatatud aiasaadustega. Eneselegi märkamatult hakkasin kaltsukates ringi vaatama just sellise pilguga, et mis võiks mulle mõnel järjekordsel pildil selga sobida. Neil fotol olen neli ühes – ehk siis ise olen nii modell, fotograaf, stilist kui ka meikar,» rääkis Linna.

Vargamäe muuseumi juhataja Reelika Räim sõnas, et Julia-Maria Linna autoportreede seeria on väga põnev ning väljapanekut muuseumi lauada hooneesse üles sättides, selgus, et fotoseeria sobitub sealsesse õhustikku kuidagi eriliselt hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles