Pärlisaak on Järvamaal tagasihoidlik

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kultuuripärl 2014  - Anu Pink
Järvamaa kultuuripärl 2014 - Anu Pink Foto: Siiri Reimann

Maakondlikele "Kultuuripärli" kultuuripreemiatele on esitatud kokku 73 ettepanekut. Kui teistes maakondades on kandidaate mitu, siis senini pole Järavmaa kultuurkapitali ekspertgrupini jõudnud ühtegi ettepanekut.

Kõige enam, 19 ettepanekut, esitati Tartumaal, teatas Eesti Kultuurkapitali esindaja BNS-ile. Tartumaale järgnevad Harjumaa kaheksa, Pärnumaa seitsme, Hiiumaa, Ida-Virumaa, Läänemaa ja Lääne-Virumaa kuue ning Raplamaa ja Valgamaa viie ettepanekuga. Saaremaalt ja Võrumaalt laekus neli ettepanekut ning Jõgevamaalt, Põlvamaalt ja Viljandimaalt kaks taotlust. Järvamaal saab esitada ettepanekuid kuni 1. detsembrini.

Preemia eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis kunstide-, rahvakultuuri- ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist maakondades. Igas maakonnas antakse välja üks preemia aastas ning selle saaja otsustab maakondlik ekspertgrupp. Kui preemia antakse välja koostööpartneritega, otsustab preemia saaja ühiselt moodustatud komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles