Kersti Sarapuu: Palun linlastel end vabandada!

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapeal Kersti Sarapuul on igal üritusel kanda oma roll, nii tervitas ta paidelasi linna sünnipäeval.
Linnapeal Kersti Sarapuul on igal üritusel kanda oma roll, nii tervitas ta paidelasi linna sünnipäeval. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnapea Kersti Sarapuu palub linlastelt vabandust, et tema ja teised linna juhid on palganud valesid inimesi, kes on kahjustanud Paide mainet, samas kinnitab ta, et linna ja allasutuste rahaasjad on korras.

Tehke lehelugejatele selgeks, mis tervisekeskuses lahti on?


Kahjuks selle juht ei adunud, et tegemist pole mitte eraettevõtluse, vaid avalikku raha kasutava asutusega, kus iga tegevust tuleb kooskõlastada nõukoguga. Lisaks rakendas ta oma energia isiklike äride ajamisele ja hiljem valimatule eneseõigustusele. Tema viga oli, et ta sihtasutuse eelarvet endale selgeks ei teinud.

Kuivõrd võib selle vahejuhtumi taga näha lähenevaid riigikogu valimisi. Võib-olla soovitakse sellega Keskerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu nime kahjustada.

Ma ei tahaks seda uskuda, aga paistab nii. Sellised pettumused on rängad. Olen varem pettunud näiteks Tõnis Kõivus, kelle lapse ristivanemad me abikaasaga oleme.

Septembri lõpul kinnitasite pressikonverentsil koos abilinnapea Kaido Ivaskiga, et ajakeskus Wittenstein avatakse järgmisel päeval. Nüüd on avamist mitu korda edasi lükatud ja on selgunud, et tänavu tavainimesed sinna ei pääsegi. Mis ajakeskuses lahti on?


Kahjuks pole sisearhitekt Kalju Kivi ja tehnoloogiliste lahenduste tegija Aare Baumer lepingutest kinni pidanud ja tööga õigeks ajaks valmis saanud. Kunstiinimestega on vahel raske. Ma ei saa aru, kuidas võivad täiskasvanud inimesed nii süüdimatud olla. Viimaseid makseid me neile enne ajakeskuse lõplikku valmimist ei tee.

Kas linna juhtivpoliitikud ei peaks skandaalide pärast võtma poliitilist vastutust?

Kui iga sellise asja pärast hakkaksid linna juhid tagasi astuma, ei saaks kunagi keegi linna juhtida. Linn on oma lepingulised kohustused täitnud, partnerid mitte, nii et süüdlast tuleb otsida ennekõike sealt.
Probleemidega tuleb pingsalt tegeleda ja seda me ka teeme. Mul on kahju, et asjad on läinud kokkulepitust erinevalt ja palun linlastel end vabandada. Eks vigadest õpita ja linna juhidki peavad sellest omad järeldused tegema.

Koalitsioonilepingu järgi saab teist kevadel linnavolikogu esimees, Kaido Ivaskist linnapea ja Keskerakonnal tuleb leida uus abilinnapea. On teil sellele kohale inimene olemas?


See inimene on meil olemas, kuid me ei taha veel ta nime avalikustada.

Kes siis märtsis riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas Järva- ja Viljandimaal kandideerivad?


Nimekiri ei ole veel lõplikult selge. Nii palju võin küll kinnitada, et esinumber on Enn Eesmaa ja mina olen tema järel teisel kohal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles