Jalgratta ajalugu tõi Väätsale huvilisi üle Eesti

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Eesti jalgrattamuuseumis  Väätsal toimuvale jalgrattaajaloo konverentsile kogunes üle 40 huvilise üle Eesti, mida on pea poole rohkem kui korraldaja julges arvata.

Jalgrattamuuseumi üks eestvedajatest ja ajalookonverentsi korraldaja Valdo Praust sõnas, et korraldades lootis ta vähemalt 20 inimest saali kuulama. Kui neid aga Väätsale aina rohkem ja rohkem saabuma hakkas, oli üllatus suur.  Silmajärgi võis kuulamas olla huvilisi üle 40 ja autode hulkki maja ees oli päris muljetavaldav.  Kohale on Prausti teada tuldud nii Tallinnast, Viljandist kui mujaltki Eestist.

Konverents  Väätsa ajaloolises vallamajas, kus jalgrattamuuseum paikneb, algas kell 12. Esimesena kõneles spordiajaloolane Tiit Lääne jalgrattaspordi varasemast ajast. Järgmisena asub rääkima tehnikaajaloohuviline ja Eesti Antiikautode Galerii autor Rain Vaikla ja jalgratta kajastamisest 1920.-1930. aastate Eesti ajakirjanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles