Lapsed mängivad sõiduteel eluohtlikke mänge

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehtiva liiklusseaduse järgi saab politsei teha jalakäijale helkuri puudumise eest trahvi 12–40 eurot.
Kehtiva liiklusseaduse järgi saab politsei teha jalakäijale helkuri puudumise eest trahvi 12–40 eurot. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Osa Türi valla lapsi mängivad viimasel ajal eluohtlikke mänge - lükkavad üksteist tiheda liiklusega sõiduteele ja jooksevad viimasel hetkel autode eest läbi. Pimedal ajal ja helkurita.

Türilane Kaidy Tomson jalutas teisipäeval 12. 30 paiku Türi linnas, kui Kadri Tare poolt tulles märkas kesklinna bussipeatuses nelja last, kes üksteist sõiduteele lükkasid. Üks tüdrukutest oli tema sõnul pikemat kasvu, peas valge müts, millel suur karvane tutt ja seljas roosa kott, teine tüdruk oli lühemat kasvu, samuti roosa seljakotiga, kuid tumeda mütsiga.  «Nad ootasid pärast 12.30 väljuvat Paide bussi (väljumisaeg Türilt 12.37 - toim),» oletas Tomson.

Tema ütlust mööda oli peatuses ka kaks täiskasvanut, kuid need ei tundunud olukorrast väljagi tegevat. Nähtust äärmiselt häiritud Tomson astus laste juurde ja selgitas tegevuse ohtlikkust. Samuti tuletas meelde hiljutist juhtumit pealinnas, kus 13-aastane poiss veoauto alla jäi. «Pärast märkust hakkasid nad omavahel sosistama, aga kui olin eemale läinud, siis hakkasid uuesti üksteist teele lükkama,» kirjeldas Tomson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles