Järvamaa lasterikkad pered said tuhandeid eurosid toetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

242 nelja- ja enamalapselist peret saavad tänavu riigilt kodutoetust kokku 1,8 miljonit eurot. Kokku paranevad 1 178 lapse elamistingimused.

KredEx kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste ütles, et Järvamaal sai toetuse 13 peret ja keskmine eraldatud toetuse summa on 5566 eurot (ilma tulumaksuta). «Üheksa pere said toetuse renoveerimiseks ja neli eluaseme soetamiseks,» lisas ta. «Peredes kasvab kokku 61 last, perede maksustatav keskmine sissetulek ühe pereliikme kohta on 145,2 eurot.»

Kaheksa maakonna pere said toetuse esmakordselt, kolm pere teistkordselt ja kaks pere kolmandat korda. Enim toetati Järva-Jaani ja Türi valdade lasterikkaid peresid (mõlemas vallas kolm toetusesaajat).

Tänavu on keskmine toetuse summa ühele perele 5856 eurot ning kõige rohkem rahuldati taotlusi Harjumaalt (39), Tartumaalt (26), Pärnumaalt (24) ja Ida-Virumaalt (23). Kõige enam antakse toetust eluaseme renoveerimiseks (154 korral). 36 pere saab toetust kodu soetamiseks ning 35 pere eluasemelaenu põhiosajäägi tagasimakseks.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir märkis, et kui tänavu õnnestus anda ilusam ja soojem kodu pea 1200-le lapsele, siis tuleval aastal kasvab see number märkimisväärselt. „Kui tänavu oli meetme sihtrühmaks nelja- ja enamalapselised pered, siis uuel aastal saavad toetust taotleda pered, kus kasvab kolm ja enam kuni 19aastast last. Heade koduste tingimuste loomine aitab lisaks sotsiaalse tõrjutuse vähendamisele kaasa ka laste õppeedukuse kasvule. Kõik pered on ära teeninud võimaluse elada kaasaegsetes tingimustes, mis on mugavad ja energiasäästlikud. Mul on hea meel, et oleme leidnud võimaluse toetada senisest rohkemaid perekondi,“ ütles minister.

KredExi eraldatud riiklik tagastamatu toetus eluasemetingimuste parandamiseks on mõeldud lasterikastele peredele, kus kasvab vähemalt neli kuni 19aastast last ning kelle sissetulek ühe leibkonna liikme kohta on kahe viimase aasta tuludeklaratsioonide alusel kuni 355 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles