Austria ärimehed said loa osta Järvamaa piimafarm Peetri Põld ja Piim

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakasvatajat VTA struktuuride ümbertegemine ei mõjuta.
Loomakasvatajat VTA struktuuride ümbertegemine ei mõjuta. Foto: Tiit Reinberg

Austria ettevõtja Wolfgang Leitneri juhitav ja Austria investorite grupile kuuluv valdusettevõte Vaklak OÜ sai konkurentsiameti loa osta AS-ilt Remonent põllumajandusettevõtte AS Peetri Põld ja Piim.

Vaklakile kuulub Eestis juba rida piimanduse ja taimekasvatusega tegelevaid ettevõtteid nagu Mäe Põllumajandusühistu, OÜ Rebruk Farm, OÜ Aaspere Agro, Tammsaare OÜ ja Nordwinter OÜ. Ka Peetri Põld ja Piim põhitegevuseks on piimakarjakasvatus, sealhulgas piima tootmine ja müük, loomade müük ning teravilja ja rapsi müük.

"Vaklakile kuulub osalusi ka teistes Peetri Piima ja Põllu tegevuspiirkonnas asuvates farmides ning kuivõrd ettevõtte senisel aktsionäril oli huvi oma osalus võõrandada, siis oli otstarbekas seda võimalust kasutada, sest see võimaldab muuta efektiivsemaks logistika ja farmide varustamisega seonduvaid ja muid sellised küsimusi, mis loodetavasti võimaldab farme kokkuvõttes efektiivsemalt majandada," seisab koondumise kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles