Telliskiviga näkku ehk mida kõike tuleb Järvamaa turvatöötajatel töös ette

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Järvamaal on G4S turvatöötajad tänavu politseile üle andnud 21 inimest, kelle hulgas on olnud kolm roolijoodikut.

 

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja andis teada, et nad on reageerinud rohkem kui poolesajale juhtumile. „Sissemurdmisi on nende seas registreeritud 17,“ lisas ta.

Raja tundis heameelt Türi linna uue videovalvesüsteemi üle. Samuti on detsembrist G4S Lõuna piirkonna üks turvajuhtidest Jaak Kaarepere Paide korrakaitsekomisjoni liige.

G4S oli ka turvapartner augusti keskel Paides korraldatud arvamusfestival, kus osalejate turvalisuse eest seisis 20liikmeline meeskond.

Märkimisväärsematest juhtumitest tõi Reimo Raja esile suvise vetelpäästehooaja. „Türi tehisjärve ääres tuli rannavalvuritel manitseda klaastaaraga randa tulnuid 32 korral ja neid juhtumeid, kus keegi purjuspäi rannas oli või vette kippus, tuli ette 16,“ lausus ta. „Rannavalvurite päevikus on märgitud 24 juhtumit, kui vetelpäästjal tuli loomaga randa tulnud inimest korrale kutsuda. Avaliku korra rikkumisi registreerisid rannavalvurid Türi rannas  85.“

G4S rannavalve juht Henry Seemeli hinnangul on inimeste käitumine rannas paranenud – purjus peaga vette kippujaid on vähemaks jäänud. "Suurt rolli mängib siin ka alkoholi avaliku tarbimise keeld,“ lausus ta. „Rannavalvurid suudavad enamiku probleeme rannas ära hoida – me anname inimestele infot ja käitumisjuhiseid, tagame avalikku korda ja anname esmaabi. Teeme kõik selleks, et hädasolijaid ei tekiks, et politseid ega kiirabi poleks vaja randa kutsuda ning päev rannas mööduks kõigile ohutult,“ selgitas Seemel.

G4S valvatavates randades polnud ühtegi uppumisjuhtumit, küll aga tuli päästa uppumisohtu sattunud suplejaid. 29. juunil korraldati  Türi tehisjärve ääres noortenädal, mis tõi palju lapsi järve äärde. Ühel hetkel täheldas rannavalvur Ranno Tovstsik, et kahe lapse peanupp enam vee peale ei tule.

Rannavalvur hüppas lastele järele ning tõi väikese vahega välja ühe umbes 9-10aastase poisi ja tüdruku. Lapsed pääsesid sedapuhku kerge ehmatusega.

SÜNDMUSI TÜRI SUVEST

*22. juunil kukkus noormees kiigelt alla ja kaotas teadvuse. Kukkunu andsid vetelpäästjad kiirabile üle.

*26. juunil teatas üks kodanik rannavalvuritele, et rannaalast väljas on pikali alkoholijoobes mees. Kohale kutsuti G4S patrull, kes andis purjus mehe politseile üle.

*30. juulil oli juhtum, kus 150 meetrit rannast eemal pingil tarbisid mehed alkoholi. Nende juurde jalutas üks teine punt, kelle seast üks virutas pingil purjutanud mehele telliskiviga näkku nii, et rannavalvuril tuli talle kiirabi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles