Puhta vee teemaparki saavad kõik ligi

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelteaed puhta vee teemapargis.
Meelteaed puhta vee teemapargis. Foto: Erakogu

Ligipääsetavuse hea tahte märgiga "Siia saab" liitusid Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ning Järva- ja Lääne-Viru maakonnas asuv Puhta vee teemapark, kes pakuvad looduses puhkamise võimalusi, mida saavad kasutada ka erivajadustega inimesed.

Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta sõnul on RMK tegevus ja Puhta vee teemapark elavaks näiteks, et ka loodus- ja matkarajad saavad pakkuda elamusi kõigile inimestele hoolimata kellegi erivajadusest. „Oleme heas mõttes metsarahvas ja seetõttu on loodusele ligipääsu tagamine märgilise tähtsusega," rõhutas Pakosta. “Ja jälle saab kinnitust, et erivajadustega inimestele ligipääsu võimaldamine aitab tegelikult kõiki inimesi. Kui uuringute järgi on osa noori ja lapsi kaotamas sidet loodusega, siis aitab parem ligipääsetavus loodusega tutvust teha juba lapsekärust või julgustab vanavanemaid koos lapselastega ringi liikuma,” lisas Pakosta.

Puhta vee teemapargi loodusgiid ja MTÜ Ökokratt juhatuse liige Priit Adler ütles, et arenenud riikides soovitavad arstid tihti tervise hoidmiseks ja taastumiseks liikuda looduses. „Puhta vee teemapargi teraapilises Meelteaias kutsume avastama loodust ja iseennast kõigi viie meele ehk nägemise, kuulmise, haistmise, kompimise ja maitsmise abil. See on arendav kogemus ja sobilik kõigile. 16. sajandil rajatud metsaparki oleme aga ehitanud loodusrajad, mida saab mugavalt läbida ka ratastoolis liikudes,“ selgitas Adler. Samuti saavad erivajadustega inimesed kasutada Puhta vee teemapargi õppekeskust ning osaleda neile kohandatud õppeprogrammides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles