Rahvamatkad ootavad end kirja panema

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa» avab traditsiooniliselt Tammsaare rahvamatk. Korraldajad ootavad sinna sadu osalejaid, nagu ikka.
Liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa» avab traditsiooniliselt Tammsaare rahvamatk. Korraldajad ootavad sinna sadu osalejaid, nagu ikka. Foto: Andrus Eesmaa

Kahe nädala pärast toimub 36. Tammsaare rahvamatk, kuhu on taas oodata sadu inimesi.

Sel aastal toimub rahvamatk täpselt kirjanik A. H. Tammsaare sünniaastapäeval ehk 30. jaanuari. Nagu ikka, on matka algus keskpäeval, kud korraldajad paluvad kõigil aegsasti kohale tulla, sest matkale registreerumine algab tund enne matka algust Järva-Madise vallamajas. Albu valla rahvamajade juhataja Malle Lomp täpsustas, et matkale saab end kirja panna juba praegu ja osa inimesi on seda ka teinud, kuid üksikisikutelt nad eelnevalt registreerimist ei nõua. Küll aga võiksid seda matka ja toitlustamise parema korraldamise eesmärgil teha suuremad seltskonnad. "Saame siis aegsasti supi kogusega arvestada," põhjendas ta.

Matk toimub iga ilmaga, kulgedes mööda teed või läbi Kodru raba. Lomp sõnas, et nad eelistavad igal juhul, et matkajad saaks minna üle raba, sest see on palju nauditavam, aga kõik sõltub ilmast. "Ilma ei tea kunagi ette, kui sulaks keerab, siis ei saa raba peale minna, aga kui külmakraadid jätkuvad, saab Tammsaare väljamäele minna Kodru raba mööda," selgitas Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles