Koolidel on liikumisürituste läbiviimiseks võimalik taotleda rahalist toetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Imavere lasteaed

Eesti Olümpiakomitee ja Coca-Cola koostöös saab alguse uus liikumisprogramm „Liikumine teeb erksaks!“.

Programmi eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust liikumise olulisusest ja pakkuda reaalset võimalust saada osa vahvatest peredele ning kogukondadele suunatud liikumissündmustest üle Eesti. Programmi raames eraldatakse perespordipäevadele 20 250 eurot ning täiesti uue liikumisharrastuse sündmuse ellukutsumiseks 5000 eurot.

Coca-Cola Fondi poolt rahastatud ja EOK poolt koordineeritud liikumisprogramm viiakse läbi koostöös kohalike kogukondade ja koolidega. Projekti raames on koolidel võimalik taotleda rahalist toetust liikumisharrastuse sündmuste korraldamiseks, mis tooks kokku koolilapsed ja nende pereliikmed, aga miks mitte ka kohaliku kogukonna laiemalt.

Coca-Cola HBC Eesti AS avalike suhete juhi Nele Normaku sõnul on koostöö eesmärgiks rõhutada liikumise olulisust ja panna üha rohkem inimesi liikuma. „Uuringute järgi ei tegele liikumisharrastusega ca 33% elanikkonnast ja meie soov on jõuda just nende inimesteni ja pakkuda neile võimalust enda liigutamiseks. Kutsume üles koole ja kohalikke kogukondi konkursil osalema ja pakkuma välja üritusi, mis uusi inimesi liikumisharrastuse juurde aitaks tuua“, kommenteeris Normak.

„Liikumine teeb erksaks!“ programmi raames saavad toetuse 22 kooli, kes on valmis korraldama perekondadele ja ka kohalikule kogukonnale suunatud liikumisüritused. Lisaks on välja kuulutatud projektikonkurss täiesti uue liikumisharrastust toetava sündmuse korraldamiseks. Sellele konkursile  saavad taotlusi esitada lisaks koolidele ka kõik teised spordiga otseselt või kaudselt seotud organisatsioonid ja grupid.

Projektitoetuste konkurss toimub 18. jaanuarist kuni 12. veebruarini  ja täpsemat infot konkursi kohta leiab veebilehelt www.spordinadal.ee.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul on „Liikumine teeb erksaks!“ programm Coca-Cola poolse algatusena väga oluline. „Meie ühine soov ja missioon on viia teadmine liikumisharrastusega tegelemise positiivsest mõjust kõikide eestimaalasteni ja leida ka võimalusi võimalikult suure osa elanikkonna vahetuks kaasamiseks. Esmajärjekorras tegutseme täna laste ja noorte pärast. See on ka põhjus, miks „Liikumine teeb erksaks!“ kaasab just nooremaid ja ka nende vanemaid“.

EOK poolt läbi viidud uuringu tulemused näitavad, et 1/3 täiskasvanutest ei tegele üldse liikumisharrastusega. Eriti drastilisi numbreid on esitlenud Tartu Ülikooli teadlased, kes leidsid, et viimase 10 aasta jooksul on ülekaaluliste laste arv kasvanud ligi 6 korda, piisavalt on kehaliselt aktiivsed vaid 14% kooliealistest noortest.

Hea tervise säilitamiseks on lastele vaja päevas vähemalt 60 minutit mõõdukat kuni tugevat kehalist tegevust, kuid uuringud näitavad, et vanuse kasvades suureneb istudes veedetud aeg, mis omakorda suurendab terviseriske. Seega vajadus liikumise olulisust propageerida on üha kasvav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles