Kohalik poliitik kritiseerib kolleege: nukuke, jänkuke ja mustade jalgadega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Endine Kareda vallavolikogu Keskfraktsiooni liige Leo Roosioja saatis volikogu liikmetele avaliku kirja, milles iseloomustab neid järgnevalt: vaikne nukuke, unimüts, vaikne jänkuke, toriseja, väike laps.

Ühele volinikule heidab Roosioja ette, et tema jalad on mustad.

Peale vallavolinike kritiseerib Roosioja väga teravalt ka Kareda vallavanemat Kulno Kleini.

Roosioja teatab oma kirjas, et peatab oma volitused volikogus, sest talle pole antud võimalust  valla heaks midagi teha. «Kareda vallavolikogu istungid on üks paras lolli mängimine,» kirjutab ta.

Kaasvolinikke süüdistab Roosioja selleski, et nad ei süvene arutusel olevatesse materjalidesse.

Järva Teatajale ütles Leo Roosioja, et see on tema hinnang volinikele ning kriitikat oleks võinud olla rohkemgi ja teravamat.

Roosioja selgitas, et kui ta üleeile selle kirja avalikustas, tuli sama päeva õhtul volikogu esimees Janno Nau tema juurde koju, kuid et teda kodus polnud, suhtlesid nad pool tundi telefoni teel.

Nende vestluse võttis Roosi­oja kokku sõnadega «Nau sõimas mind!».

Roosioja kinnitas, et naaseb volikokku aprillis. Kareda vallavolikogu esimees Janno Nau ütles, et Roosioja kiri väga suure üllatusena talle ei tulnudki, sest ta on varemgi käitunud samamoodi.

Nau ütlust mööda on Roosioja volinikke ja vallavalitsuse ametnikke solvanud, kuid suuliselt, aga et ta ei saa seda tõendada, siis ta sellel pikemalt ei peatu.

Nau teada on vallavalitsusest lahkunud ametnik kinnitanud, et üks tema äramineku põhjus oligi suhtlemine Roosiojaga.

Nau kinnitas, et üritas seda suhtlusprobleemi lahendada, kuid tulutult. «Talle ei sobi ükski lahendus, mis välja pakutakse. Ainult tema mõtted on õiged ja kõikidel teistel valed,» sõnas ta.

Nau lisas, et kui Roosioja jätkab volinike ja ametnike solvamist, siis tuleb kaaluda kohtu poole pöördumist, kuid keegi ei soovi sellega kaasnevaid sekeldusi.

Kareda vallavolikogu Keskfraktsiooni esimees Külli Majori kinnitas, et Roosioja kiri kajastab tema isiklikke, mitte Keskfraktsiooni seisukohti.

Majori hinnangul ei tohi volinik kolleege ega ametnikke isiklikult solvata. «Olen talle varemgi märkusi teinud,» sõnas ta.

Majori lisas veel, et Kareda valla Keskerakonna nimekiri koguneb lähiajal Leo Roosioja käitumist arutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles