Vandaalide lõhutud Roosna-Alliku postkontor jääb igavesti suletuks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri postkontor.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Peetri postkontor. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tundmatud isikud laamendasid aasta alguses Järvamaal Roosna-Alliku postkontoris, kahjustades sisustust nii palju, et Omniva otsustas postkontorit enam mitte avada.

5. jaanuari hommikul kell 6.15 tööle tulnud kirjakandja avastas, et Roosna-Alliku postkontori aken on ära lõhutud ja ruumis on kõik segi paisatud. Postkontor asus Roosna-Alliku vallamajaga samas majas, kuid sissekäik oli eraldi.

Esmalt oli proovitud ust maha murda, kuid selle ebaõnnestumisel lõhutud ära aken ja sisenetud selle kaudu.

Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv nentis fakti, et kahjuks on postkontor jaanuarikuise sissemurdmise tõttu sunnitud jääma suletuks. „Sissemurdmise käigus lõhuti hinnalist inventari ning uute vahendite soetamine vaid paarikuiseks kasutamiseks ei oleks mõistlik,“ selgitas ta.

Postkontor oli plaanis sulgeda märtsis.

Postiteenuseid on kohalikel elanikel võimalik tarbida kas ümberkaudsetes postiasutustes Järva-Jaanis, Ahulas ja Viisul või oma kodus kirjakandja vahendusel. Kaiv lisas, et hetkel on Roosna-Alliku elanike saadetised suunatud Paide postkontorisse, kuid soovi korral saab oma saadetised ka mõnda teise postiasutusse suunata. Selleks on tarvis esitada vaid vastav avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles