Mitu inimest nakatus grippi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järvamaal haigestus eelmisel nädalal mitu inimest grippi, oluliselt kasvas ka ülemiste hingamisteede viirushaigustesse nakatunute arv.

Terviseametii põhja talituse Järvamaa esinduse vaneminspektor Maie Laos täpsustas, et kui jaanuari kolmandal nädalal jäi haigestumine ülemistesse hingamisteede viirusnakkustesse samale tasemele kui nädal varem ehk haigeid oli vastavalt siis 84 ja 86, siis eelmisel ehk jaanuari neljandal nädalal suurenes haigestumine 73 protsenti ja haigeid oli 145, neist kuni 14-aastaseid lapsi 63 ehk 43,4 protsenti.

Terviseametile edastatud andmete kohaselt on gripi diagnoos välja pandud eelmisel nädalal viiele täiskasvanule. "Tegemist on tuvastamata gripiga ehk kolm haiget lisandus kliinilise pildi alusel ja kaks perearsti tehtud kiirtesti alusel," täpsustas Laos.  Üks tuvastamata gripi juht on teada ka nädal varasemast.

"Kokkuvõttes võib öelda, et Järvamaale jõudis haigestumise tõus nädal aega hiljem kui mujale Eestisse," märkis Laos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles