Sulalumeuputus tõi lumetõrjujale süüdistuste laine

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Viimastel päevadel mahasadanud (sula)lumi on Türi vallas elanikud tagajalgadele ajanud: täna hommikul ei saanud osad inimesed oma kodudest välja, muret tekitavad ka kinnituisanud kergliiklusteed. See kõik on vallakodanikke sundinud lumelükkajaid tegemata töös süüdistama.

Türi vallas lumetõrjeteenust pakkuva Jäätmeproff OÜ (lükkab lund Särevere, Türi-Alliku ja Taikse piirkonnas, sh kergliiklusteedel) eestvedaja Silvar Algpeus tunnistas, et lumetõrjekus jätab tõesti soovida. „Kuni pühapäeva lõunani oli lumi kõikjal lükkamata, sest meie läheme välja alles siis kui vald helistab,“ selgitas ta.

„Eile helistasime vastavale vallaametnikule ise, kuid kui telefoni teel teda kätte ei saanud. Täna kl 10 või kl 11 helistas mulle inimene, kes oli oma Türi-Allikul asuvas kodus lumevangis. Lõpuks, saadeti ka meid välja.“

Algpeus oli seda meelt, et senine süsteem ei toimi. „Praegune lumi tuli maha juba nädala alguses, kuid lumetõrje pealt püütakse ikka raha kokku hoida, mõtlemata, et inimesed peavad saama normaalselt liikuda ja kergliiklusteedel sportida. Kui lumi teedel kinni trambitakse on see hiljem konarlik, külmaga tekib jää ja inimesed võivad kukkuda,“ oli ta pahane.

„Selle kõige eest saan mina kui lumelükkaja sõimata ning meie firma maine hävib! Kui see kõik peaks veel jätkuma, oleme sunnitud vallaga lepingu lõpetama.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles