Teatri parimaid näeb Türil

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Amalia", kus üht peaosa mängib Klaudia Tiitsmaa.
"Amalia", kus üht peaosa mängib Klaudia Tiitsmaa. Foto: Ugala teater

Türil etendub Ugala eelmise hooaja publikulemmik „Amalia“, peaosas Türilt pärit näitleja Klaudia Tiitsmaa.

Reedel, 4. märtsil kell 19 etendub Türi kultuurikeskuses Ugala eelmise hooaja menulavastus – Tanel Ingi „Amalia“. Peaosalist, noort isemoodi tüdrukut, mängib Klaudia Tiitsmaa. Ugala publik valis „Amalia“ eelmise aasta parimaks lavastuseks ja peaosatäitja Klaudia Tiitsmaa parimaks naisnäitlejaks.

Lavastuse keskmes on väikelinna haiglas töötav keskealine üksikisa ja tema 17aastane tütar Amalia. Amalia pole tavaline tüdruk. Talle valmistab raskusi teiste inimeste mõtete, tunnete ja tegude mõistmine. Kõige lihtsam on sildistada teda autistiks. Maailm on temale koht, milles hakkamasaamiseks peab ta pingutama.

Soovides oma tütrele kõige paremat, on isa Kari kehtestanud talle reeglid, mis peaksid soovituste järgi aitama Amalial oma eluga toime tulla. Mida aeg edasi ja täiskasvanuks saamisele lähemale, seda enam tekib Amalial küsimusi, millele Karil talle vastust anda pole.

Kui  Amalia ellu saabub uus hoidja Karoliina, pannakse proovile isa ja tütre elus seni kehtinud piirid ja reeglid. Karoliinaga koos aega veetes leiab Amalia julgust, et otsida omal käel vastused varem ebamugavana tundunud küsimustele ja avastada uus maailm. Maailm, mis koosneb üksteise ärakuulamisest, mõistmisest ja hoolimisest.

Lavastaja Tanel Ingile räägib see lavastus loo ebatavalisest tüdrukust, kes tunneb ennast tavalisena. „Ta tahab neidsamu tavalisi asju, mis meid õnnelikuks teevad. Tahab olla samamoodi õnnelik nagu me kõik. Ja ta ongi. See on helge ja sooja huumoriga jutustatud lugu armastusest, mis ei tee vahet tavalise ja ebatavalise vahel,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles