Aastaid kestnud uputus leiab lahenduse suvel

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Suur-Aia 27a maja omanikel ei jää suure sula ja vihmasadude ajal üle muud, kui pumbata keldrisse tekkiv vesi maja taga olevale haljasalale, sest sademeveekanalit pole läheduses. Sellest poriseks muutuv muruala pahandab ümberkaudseid elanikke.
Paide Suur-Aia 27a maja omanikel ei jää suure sula ja vihmasadude ajal üle muud, kui pumbata keldrisse tekkiv vesi maja taga olevale haljasalale, sest sademeveekanalit pole läheduses. Sellest poriseks muutuv muruala pahandab ümberkaudseid elanikke. Foto: Anne Põder

Paide Suur-Aia 27a omanikud on aastaid kurtnud ei tea kust maja alla voolava vee üle, kuid ei linnavalitsus, vee-ettevõte ega ka kütteettevõte ole suutnud tuvastada, mis vesi see on ja kuidas olukorda lahendada.

Paidelastele tuntud Lipi-Lapi äri ja Arli moeateljee tagant läbi jalutades võib lumesulamise ja suuremate vihmade järel näha kummalist vaatepilti: majast väljuva vooliku kaudu pahiseb lähedalasuvale haljasalale vett. Nii oli see ka selle nädala algul, kui sulalumi tegi tänavad ja maapinna väga märjaks.

Asja uurimisel selgus, et vesi pärineb Suur-Aia 27a keldrist ja pumpamine läheb lahti siis, kui sinna paigaldatud andur näitab, et vesi tõuseb kriitilise piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles